O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ για την καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στην Υπηρεσία Πρασίνου

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ καλεί τη Δημοτική αρχή και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν άμεσα σε όλες τις ενδεικνυόμενες απαραίτητες ενέργειες , για να αποκατασταθεί η αδικία που υπόκεινται οι συνάδελφοι εργαζόμενοι δικαιούχοι του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
Όπως είναι γνωστό, οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Θηβαίων εξασκούν, κατά γενική ομολογία, ένα επικίνδυνο και ανθυγιεινό έργο. Καθημερινά αναγκάζονται να εργάζονται σε συνθήκες εργασίας δύσκολες, όπως κοπής ψηλών δένδρων με χρήση αναβατορίου ή ψηλής σκάλας, χειρίζονται επικίνδυνα μηχανήματα κοπής, έρχονται σε επαφή κατά την εργασία τους με τοξικά φυτοφάρμακα, όχι μόνο κατά τη διάρκεια ψεκασμών αλλά και της συλλογής ψεκασμένων φυτών. Ακόμη έρχονται σε επαφή με επικίνδυνα απορρίμματα, όπως σύριγγες, κόπρανα ζώων, νεκρά ζώα, κ.ά. Ταυτόχρονα αναγκάζονται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, χειμώνα – καλοκαίρι. Ωστόσο οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Θηβαίων δεν παίρνουν , ενώ το δικαιούνται, το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει σε άλλους δήμους (Ηλιούπολης , Πετρούπολης, Αμαρουσίου, κ.ά.), στους οποίους έχει εγκριθεί η χορήγηση του σε όλους τους εργαζόμενους των αντίστοιχων υπηρεσιών.H οικονομική υπηρεσία μας ανάφερε ,προφορικά,  ότι από πουθενά δεν προκύπτει ότι οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία πρασίνου πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου , ενώ δεν δέχεται ούτε τις βεβαιώσεις του προϊστάμενου της Δ/νσης περιβάλλοντος για αυτό.. (Από αυτές προκύπτει ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου και άρα πρέπει να τους καταβληθεί το επίδομα.)
Εξάλλου σύμφωνα με την ερμηνευτική εγκύκλιο 33, Αριθ. Πρωτ. 39456/17- 11- 2017, για εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4483/2017, που ορίζει ότι «διευκρινίζεται ότι για την εφαρμογή της ̟παρούσας ρύθμισης δεν απαιτείται η κατοχή αντίστοιχης οργανικής θέσης κατά ειδικότητα, αλλά αρκεί η κατοχή αντίστοιχης οργανικής θέσης στον γενικότερο κλάδο» και επειδή όπως συμβαίνει κατά την καθημερινή άσκηση των καθηκόντων τους, όλοι οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας πρασίνου ασχολούνται με επικίνδυνες και ανθυγιεινές εργασίες,
Εκτιμούμε ότι έχει γίνει παρερμηνεία των νομοθετικών διατάξεων με ευθύνη των υπηρεσιών , και έχουν θιγεί εργαζόμενοι συνάδελφοι και μάλιστα σε κατηγορίες που είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενες και πιο χαμηλά αμειβόμενες . Καλούμε τις υπηρεσίες του Δήμου να μην ευθυγραμμίζονται με τις επιδιώξεις της κυβέρνησης για συρρίκνωση και περικοπή του ανθυγιεινού.Ας αφησουν οι υπηρεσίες του Δήμου στη Διυπουργική επιτροπή τη μεταρρύθμιση του καθεστώτος χορήγησης του παραπάνω επιδόματος. Οι εργαζόμενοι απαιτούν να τους καταβληθεί άμεσα και αναδρομικά το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας χωρίς άλλη καθυστέρηση και είναι αποφασισμένοι να το διεκδικήσουν.  Ελπίζοντας ότι θα αντιληφθείτε το μείζον του θέματος και θα πράξετε τα δέοντα , επιφυλασσόμενοι παντός νόμιμου δικαιώματός .

Νεότερη ανάρτηση
This is the last post.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.