Κάποιες αναγκαίες διευκρινήσεις για 13ο-14ο μισθό

Όταν κάποιος Σύλλογος προσφεύγει στα δικαστήρια για να διεκδικήσει τα κομμένα Δώρα προσφεύγει για όλους τους εργαζόμενους μονίμους και αορίστου. Το Σύνταγμα του Ελληνικού Κράτους ορίζει τις αρμοδιότητες των ελληνικών δικαστηρίων.Δεν τις ορίζει ούτε η ΠΟΕ ΟΤΑ, ούτε ο κάθε Σύλλογος. Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, οι υποθέσεις των μονίμων υπαλλήλων της χώρας εκδικάζονται στα Διοικητικά Δικαστήρια.
Οι υποθέσεις των Ιδιωτικού Δικαίου εργαζομένων εκδικάζονται στα Ειρηνοδικεία. Επίσης ως γνωστό οι χρόνοι εκδίκασης των υποθέσεων αφορά στην λειτουργία του Δικαστικού - Νομικού Συστήματος της χώρας την οποία επίσης δεν ελέγχουμε. Αλήθεια είναι πως τα Ειρηνοδικεία εκδικάζουν τις υποθέσεις πολύ πιο γρήγορα από τα Διοικητικά Πρωτοδικεία. Αυτό έχει ως επακόλουθο να εκδικάζονται πιο γρήγορα οι υποθέσεις των Ιδιωτικού Δικαίου Εργαζομένων από ότι των μονίμων.
Είναι πολύ αμφίβολο ότι οι κερδισμένες υποθέσεις σημαίνει ότι ΟΛΟΙ οι ΙΔΑΧ-είτε έχουν αποφάσεις υπέρ τους είτε όχι-θα λάβουν 13ο-14ο μισθό. Διότι τα εντάλματα πληρωμής αφορούν πληρωμές που προέκυψαν από ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.
-Υπάρχει πάγια διεκδίκηση για επαναφορά 13ου-14ου μισθού σε όλους τους συναδέλφους ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης.
- Για πρώτη φορά τέθηκε στο τραπέζι και το θέμα μισθολογικής αναγνώρισης της προυπηρεσίας εκτός δημοσίου, προυπηρεσία που έχει ήδη αναγνωριστεί βαθμολογικά ενώ μοριοδοτείται και στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.