3Κ/2018: Τον Δεκέμβριο οι επιτυχόντες στους δήμους-Έρχονται οι οριστικοί πίνακες

Τον Δεκέμβριο θα τοποθετηθούν οι 8.116 επιτυχόντες των οριστικών πινάκων της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ στους δήμους. Αυτό τόνισε μιλώντας στo news247 ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.Επιβεβαιώνοντας τα σχετικά ρεπορτάζ τόνισε ότι «οι οριστικοί πίνακες θα ανακοινωθούν μέχρι τέλος Νοεμβρίου, προκειμένου να ξεφύγουμε από τη λογική των διμήνων, εξαμήνων, οκταμήνων κλπ».
Επικαλέστηκε μάλιστα την πρόσφατη συνάντηση του με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Ιωάννη Καραβοκύρη, ο οποίος, όπως του είπε «είναι η μεγαλύτερη προκήρυξη από συστάσεως ΑΣΕΠ».
Παράλληλα ο κ. Χαρίτσης επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εκεί υπάρχει μεγάλη διαχωριστική γραμμή σε σχέση με τη ΝΔ που επιμένει στον κανόνα 1 προς 5 αντί 1 προς 1 που πετύχαμε εμείς. Εμείς λέμε ότι οι δήμοι πρέπει να διευκολυνθούν και να έχουν το προσωπικό που χρειάζονται. Η ΝΔ ενδεχομένως θέλει να περάσουν σε ιδιώτες βασικές υπηρεσίες, όπως η καθαριότητα.»
Αναλυτικά η τοποθέτηση Χαρίτση:
«Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η αυτοδιοίκηση είναι η υποστελέχωση. Τον Δεκέμβριο θα τοποθετηθούν στους δήμους 8.500 μόνιμοι υπάλληλοι. Εκεί υπάρχει μεγάλη διαχωριστική γραμμή σε σχέση με τη ΝΔ που επιμένει στον κανόνα 1 προς 5 και θέλει να περάσουν σε ιδιώτες βασικές υπηρεσίες, όπως η καθαριότητα. Παράλληλα, η προσπάθειά μας για οικονομική ενίσχυση των δήμων βρίσκει θετική ανταπόκριση. Φέτος τα χρήματα που θα δοθούν μέσω του Προγράμματος «ΦιλόΔημος» θα προσεγγίσουν τα 2 δις. Ευρώ».

πηγή https://www.aftodioikisi.gr

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.