Εγκύκλιος του ΥΠΕΣ για ΜΑΠ, υπηρεσίες Καθαριότητας, εξ αποστάσεως εργασία

Εγκύκλιος του Υπ. Εσωτερικών αναφορικά με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» και «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» και τις διατάξεις αυτών, σχετικές με τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων από τους ΟΤΑ.
Στα κυριότερα σημεία της εγκυκλίου τονίζονται τα εξής:
 Δήμοι και Περιφέρειες δύνανται να αναθέτουν δημόσιες συμβάσεις, προσφεύγοντας στη διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, με απόφαση της οικείας Οικονομικής Επιτροπής.
Οι διαδικασίες έκτακτης προμήθειας κάθε ενδεδειγμένου είδους ατομικής υγιεινής ή μέσου συλλογικής προστασίας, μπορούν να διενεργούνται από οποιαδήποτε αναθέτουσα Αρχή, με απευθείας ανάθεση.
Ανάθεση των υπηρεσιών Καθαριότητας με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής σε ιδιώτες, στην περίπτωση που το εναπομείναν προσωπικό των Δήμων στις προαναφερόμενες υπηρεσίες δεν επαρκεί.
Απευθείας αναθέσεις για την προμήθεια των απαραίτητων υλικών, υπηρεσιών, λογισμικού και εξοπλισμού πληροφορικής, για την επίτευξη της εξ αποστάσεως παροχής εργασίας, εργαζομένων Δήμων και Περιφερειών.

Επισυνάπτεται η εγκύκλιος

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.